Gør det selv – lav dit eget julepynt til juletræet!

julepynt

Ved at dekorere dit hjem med hjemmelavede dekorationer kan du gøre din julepynt ekstra personlig, og samtidig skabe hyggelige juletraditioner og gode minder med familie og venner. I stedet for at købe juledekorationer i butikkerne eller online, kan du benytte dig af vores guide til julepynt, så du kan lave dine egne juledekorationer og spare penge i processen. Praktisk, hyggeligt og særdeles julet!

Uanset, om du har et friskt juletræ fra skoven eller et plastik juletræ fra tidligere år, er det en af de mest tilfredsstillende oplevelser, at pynte juletræet sammen med alle dine nærmeste. Husk dog altid at læse anmeldelser på sider som ReviewsBird, før du køber dine materialer til at lave dine juledekorationer, så du er sikker på, at de kommer til tiden og er af god kvalitet. Læs alle vores tips nedenfor om, hvordan du kan lave din egen julepynt!

Lav julepynt af peberkager

At lave julepynt til juletræet i form af peberkager er absolut ikke en ny idé, men derimod en gammel tradition, som mange har gjort i årevis overalt i verden. Ved at bruge peberkager som ornamenter kan du hurtigt skabe en hyggelig atmosfære i dit hjem, og du kan samtidig nyde den fantastiske smag af hjemmelavede julekager, når du har bagt dem. Husk at pynte dine peberkager med glasur, lav forskellige former og mønstre, og tilsæt frugtfarve til glasuren, for at skabe dine egne unikke peberkager i alle julens flotte farver. Lav også et lille hul i peberkagerne, inden du bager dem, så du kan fastgøre en snor i hver peberkage og hænge dem direkte på juletræet.

Pynt juletræet med grankogler

De danske skove er fyldt til randen med julepynt, der er både gratis og smukt: grankogler fra træer også kan bruges til at pynte dit juletræ med, og du kan samtidig bruge dem i julekranse og andre juledekorationer. Tag i skoven og find en masse grankogler, som du kan tage med hjem og dekorere med glitter og lim. Fastgør derefter farverige snore eller silkebånd til koglerne, for at tilføje ekstra sjov og flotte julefarver. Dette er en meget nem måde at pynte dit juletræ på, og samtidig en sjov og hyggelig aktivitet, med minimale omkostninger. Det er ogs[ en sjov oplevelse for børn at lave deres eget julepynt af kogler og selv finde dem i skoven. Spar på pengepungen, gør børnene glade, og få flot julepynt til juletræet!

Lav ornamenter af strikkegarn

Brug strikkegarn og snor til at skabe et unikt look til dit træ. Ved at bruge garn snoet rundt om pap, kan du lave flotte juledekorationer. Du kan skære hårdt karton i forskellige former, f.eks. hjerter, stjerner, cirkler eller måske slikstokke. På denne måde kan du give dit juletræ mange forskellige farver og varierede dekorationer, og lave præcis så mange, som du skal bruge. Anvend garn i forskellige farver, eller køb eventuelt glittergarn. Hvis du ønsker at gøre det så billigt som muligt, er akrylgarn en billigere løsning end andre garntyper og kan købes i mange forskellige butikker.

Pynt op med slikstokke

En meget enkel måde at pynte træet på, er ved hjælp af slikstokke. De har i mange generationer været brugt til at pynte juletræer og bruges stadig i dag. Hvis du får lyst til det, kan du også altid spise en slikstok fra træet – ingen opdager, hvis der mangler en enkelt! Du kan enten købe færdige slikstokke eller lave dem selv, og det er garanteret nemmere end du tror. Ved hjælp af granuleret sukker, vand, glukose eller honning, pebermynteolie og rød frugtfarve, kan du lave lækre slikstokke, som vil være populære hos hele familien. Hvis du leder efter ideer til julegaver, vil hjemmelavede slikstokke helt sikkert være en sød og sjov gave, som stort set alle vil sætte stor pris på at finde under juletræet.